Żywienie w chorobach tarczycy to szkolenie, które w kompleksowy sposób traktuje o postępowaniu dietetycznych w schorzeniach tego gruczołu.
Przedstawione materiały obejmują zagadnienia jak:
- etiopatogenezę chorób tarczycy,
- omówienie regulacji hormonalnej,
- dieta w niedoczynności tarczycy,
- dieta w nadczynności tarczycy,
- dieta w autoimmunologicznych schorzeniach tarczycy,
- dieta w wolach tarczycy,
- dieta w nowotworach gruczołu tarczycy.
Materiały zawierają zestaw ćwiczeń z opisem konkretnych przypadków oraz test wiedzy i materiały do druku.
Autor:
- mgr Jadwiga Kryczyk Zakład Bromatologii Wydział Farmaceutyczny Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum
Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymają imienny certyfikat ukończenia szkolenia.
By otrzymać dostęp do szkoleń on-line należy dokonać zakupu konkretnego kursu, w tym celu przejdź na stronę sklepu.
- Prowadzący: Nutricenter .pl