Żywienie w chorobach tarczycy to szkolenie, które w kompleksowy sposób traktuje o postępowaniu dietetycznych w schorzeniach tego gruczołu.


Przedstawione materiały obejmują  zagadnienia jak:

  • etiopatogenezę chorób tarczycy, 
  • omówienie regulacji hormonalnej, 
  • dieta w niedoczynności tarczycy, 
  • dieta w nadczynności tarczycy, 
  • dieta w autoimmunologicznych schorzeniach tarczycy,
  • dieta w wolach tarczycy,
  • dieta w nowotworach gruczołu tarczycy.

Materiały zawierają zestaw ćwiczeń z opisem konkretnych przypadków oraz test wiedzy i materiały do druku. 

Autor: 

  • mgr Jadwiga Kryczyk Zakład Bromatologii Wydział Farmaceutyczny Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum

Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymają imienny certyfikat ukończenia szkolenia.

By otrzymać dostęp do szkoleń on-line należy dokonać zakupu konkretnego kursu, w tym celu przejdź na stronę sklepu.