Szkolenie jest kierowane do osób które chcą pracować w charakterze doradcy żywieniowego. Celem szkolenia jest przedstawienie elementów wiedzy z zakresu żywienia człowieka i dietetyki. Po skończonym kursie uczestnicy będą znali wartość odżywczą głównych grup produktów, będą potrafili określić i obliczyć dobowe zapotrzebowanie energetyczne człowieka jak również określić bilans wodny. Poznają najnowsze zalecenia żywieniowe w profilaktyce głównych chorób dietozależnych jak również zasady żywienia dla różnych grup ludności z uwzględnieniem zalet i wad suplementacji. Poznają najpopularniejsze alternatywne diety odchudzające.
Program szkolenia:
- Charakterystyka wartości odżywczej grup produktów spożywczych.
- Wartość energetyczna pożywienia i zapotrzebowanie energetyczne organizmu.
- Zasady żywienia różnych grup ludności.
- Zalecenia żywieniowe w profilaktyce nadwagi/otyłości, chorób układu krążenia, nowotworów.
- Suplementy diety, prawdy i mity.
- Zasady układania jadłospisów, dieta ubogo energetyczna.
- Przegląd diet alternatywnych.
Autor:
- dr Agnieszka Kozioł-Kozakowska, Katedra Dietetyki MWS; Klinika Pediatrii, Gastroenterologii i Żywienia, Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum
Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymają imienny certyfikat ukończenia szkolenia.
By otrzymać dostęp do szkoleń on-line należy dokonać zakupu konkretnego kursu, w tym celu przejdź na stronę sklepu.
- Teacher: Nutricenter .pl